Zajić šokirao Tušanj i odnio tri boda u Doboj

U prvom meču 27. kola Premijer lige naše zemlje snage su na Tušnju odmjerili Sloboda i Sloga Doboj.

Radilo se o važnom meču za oba tima u borbi za opstanak, a na kraju je završilo 0:1, te sigurno zadovoljni mogu biti gosti.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. Gosti su se branili, pokušali prijetiti iz kontri, dok je Sloboda bila jalova.

U 22. minuti gosti blokiraju pokušaj mladog Mešića, a zatim uzbuđenja nismo vidjeli sve do pred kraj prvog poluvremena. U dva navrata je šansi bio Mešić, no nije uspio pogoditi mrežu Traku.

Gosti su bili bez prave prilike u prvih 45 minuta.

Ni nastavak nije donio puno uzbuđenja. Jasno se moglo shvatiti da su gosti zadovoljni bodom, dok su domaći bili i nekada previše nervozni.

Prvi udarac gostiju vidjeli smo nakon sat vremena igre. Šutirao je Šaula, ali Erić brani.

Dva minuta kasnije nova šansa za goste, još bolja od prethodne. Sloga je igrala bolje taj period, a prvo je šutirao Mihajlović, da bi se lopta odbila do Đorića koji sa dva metra nije ubacio loptu u mrežu.

Sloboda se zatim probudila, Hadžibeganović je ubacio, Vranješ šutirao, ali malo preko prečke.

Nakon toga meč se otvorio, pa je i Sloga zaprijetila iz kontre. Đorić je šutirao, bio je neometan, ali malo preko gola Slobode.

Pred sami kraj zatresla se mreža Slobode, no pogodak Mihajlovića je poništen zbog nedozvoljene pozicije, iako se činilo da odluka sudija nije ispravna.

Kada se očekivao kraj, rezervista Zajić trese mrežu Slobode i donosi svom timu tri boda.  Sloga je sada u sjajnoj situaciji u borbi za opstanak, a Sloboda u jako teškoj situaciji.

Premijer liga BiH, 27. kolo

FK Sloboda – FK Sloga Doboj 0:1

(Sportsport.ba-tekst i foto/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*