Lajović osvojio “Srpska Open”

Srbijanski teniser Dušan Lajović osvojio je titulu na turniru “Srpska Open” u Banjaluci, pobijedivši u finalu Rusa Andreja Rubljova sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:4.

Lajović je ovim trijumfom osvojio 250 ATP bodova i ovo mu je druga ATP titula u karijeri.

Lajović i Rubljov do sada su igrali samo jednom u Umagu 2019. godine i tada je pobijedio srbijanski teniser osvojivši prvu ATP titulu.

Lajović je do finala izbacio dva srbijanska predstavnika, Novaka Đokovića u četvrtfinalu, da bi polufinalu nakon preokreta bio bolji od Miomira Kecmanovića 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 6:4.

Centralni teren u teniskom kompleksu u parku “Mladen Stojanović” tokom finalnog meča bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. 

Lajović: Osvajanje trofeja ne bi bilo moguće bez podrške publike

Osvajač ATP turnira Dušan Lajović izjavio je da bez banjalučke publike ne bi mogao da osvoji trofej.

“Bilo je uživanje igrati u Banjaluci. Hvala vam na podršci tokom cijelog turnira”, rekao je Lajović tokom ceremonije dodjele pehara te zahvalio svima iz organizacije turnira i gradu Banjaluci.

Rubljov: Lajović je zaslužio titulu

Ruski teniser Andrej Rubljov rekao je da se u Banjaluci osjeća kao kod kuće i zahvalio publici na podršci.

On je rekao da je Lajović imao odličnu sedmicu i da mu je drago zbog njega što je osvojio titulu.

“Duci je jedna od najboljih osoba koje poznajem”, rekao je Rubljov i dodao: “Ne vidite često takve ljude u životu. Veoma sam srećan što je osvojio titulu jer je to mnogo želio. Iako sam izgubio, drago mi je zbog njega”.

On je rekao da je, taktički, Lajović odradio dobar meč, posebno prvi dio. 

“Pokušao sam igrati agresivnije, ali nisam uspio”, istakao je Rubljov. 

Pobjednički pehar Lajoviću je uručio direktor ATP turnira “Srpska open” Đorđe Đoković, koji je istakao da je iz Banjaluke poslata prelijepa slika širom svijeta.

“Banjaluka je bila centar svijeta i tenisa. Ove nedjelje smo uspjeli da napravimo nešto nevjerovatno”, rekao je Đoković i dodao da će uraditi sve da se turnir “Srpska open” vrati u Banjaluku i iduće godine.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*