Sjajan nastup STK “Kreka” Tuzla na turniru Fikret Fazlić -“Fikro”

Protekli vikend održan je dvodnevni, 5. Memorijalni turnir u stonom tenisu Fikret Fazlić -“Fikro”, na kome je se takmičilo  u omladinskim, seniroskoj i kategorijama veterana.

Učesnici STK Kreka Tuzla i ovaj put su pokazali odlične rezultate od kojih izdvajamo :

Lovrić Ema, prvo mjesto u kategoriji juniorke,

Isabegović Amar, drugo mjesto u kategoriji juniori ,

Muratović Adi, drugo mjesto u kategoriji kadeti,

Redžepagić Tajra, treće mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje,

Lovrić Lana, treće mjeseto u karegoriji mlađe kadteknije,

Gutić Edin, treće mjesto u kategoriji seniori,

Isabegović Amar, drugo mjesto u kategoriji seniori,

Lovrić Ema, treće mjesto u kategoriji seniroke.

Lovrić Ema, sa jednom zlatnom i jednom bronzanom medaljaom ujedno i najbolja učesnica ovog turnira. dok je Isabegović Amar uspio izboriti finale u kategoriji juniora i seniora izgubivši u oba finalna susreta sa 3 :1 u setovima.

Pored osvajača medalja na turniru iz ovog kluba su učestvovali, Hanić Azur, Fazlić Kerim, Nuhanović Azra i veteran Mišković Tunjo, koji su uz dosta zalaganja i uz manje sreće završili svoje nastupe prije pozicije koja vodi na sam podium.

Da bi ičinak samog turnira za Stonoteniski klub “Kreka” bio jos veći, pobrinuli su se i veterani, koji su odličnom igrom i zalaganjem uspjeli doći do medalja:

Žustra Avdo, drugo mjesto u kategoriji preko 60 godina,

Mišković Marko, treće mjesto u kategoriji preko 65 godina i

Hodžić Admir, treće mjesto u karegoriji od 40-49 godina.

Sa ukupno 11 osvojenih medalja, STK Kreka je ujedno i najuspješnija ekipa ovog turniru.

U narednu subotu, predstoje dva meča u okviru muške Premijer lige BiH u gostima protiv Stonoteniskog kuba “CM” iz Viteza i Stonoteniskg kluba “Mladost” iz Zenice, koji izuzev prestiža nema važnijeg rezultatskog značaja gdje će “Krečani” svakako dati svoj maksimum. Inače premijerligas “Kreke” sa svojim igračima koji su ponikli isključivo iz ovog kluba i sa najmlađom ekipom u BiH, trenutno se nalazi na sedmom mjestu na tablici Premijer lige.

Ženska seniorska ekipa u subotu 21.05.  igra prvi meč play offa-a, gdje ce omjeriti snage sa Stonoteniskom klubom “Prijedor” iz Prijedora, čiji će se pobjednik znati nakon dvije pobjede, što ujedno donosi finale Play offa-a i sigurno drugo mjesto na kraju takmičarske sezone. Već sa obezbijedjenim polufinalem play off-a igračice “Kreke” su zabilježile i svoj najbolji rezutat za svoj klub u zadnjih 12 godina kada su ujedno i bile finalistkinje ovog takmičenja.

Važno je jos istaći da su upravo protiv STK Preijedor , igračice “Kreke” bile bolje u polifinalu KUP-a BiH, prije tri sedmice, kada su ostvarile drugo mjesto.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*