Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća u povodu obilježavanja 70. godišnjice Radio Tuzle

Na današnji dan, sa ponosom obilježavamo 70 godina od osnivanja Radio Tuzle, uz konstataciju da je ovaj lokalni medij, razvijajući se kroz sve ove godine, postajao dijelom odrastanja mnogih generacija i neizostavni pratilac razvoja našeg grada.

1953. godine bila je to prva lokalna radio stanica u BIH- Radio Tuzla, koja je prema tehničkim kapacitetima, bila izuzetno jaka radio stanica na području sjeveroistočne Bosne.

60 godina pod tim imenom, Radio Tuzla bila je svakodnevni gost u domovima svojih sugrađana. Uporedo sa  razvojem grada, gradila se i moderna Radio-televizija 7, a koja je ove godine obilježila jubilej desetogodišnjeg rada, i danas predstavlja istinski medijski servis grada.

Svjesni smo da radite izuzetno društveno odgovoran i značajan posao, koji nerijetko predstavlja i veliki profesionalni izazov.

Uvjereni da ćete i u narednom periodu nastaviti sa profesionalnim radom i izvještavanjem građana Tuzle i šireg područja o najbitnijim dešavanjima u našem gradu, a u povodu 70. godišnjice od osnivanja Radio Tuzle, u ime Grada Tuzle i u svoje ime, upućujemo vam najsrdačnije čestitke.

S iskrenim poštovanjem i uvažavanjem,

Gradonačelnik, Zijad Lugavić

Predsjedavajuća Gradskog vijeća, Nataša Perić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*