Pranjić i Mehmedović: Želimo pobjedom obradovati naše navijače

U 31. kolu nogometne m:tel Premijer lige BiH fudbaleri Slobode na stadionu Tušanj dočekuju NK Široki Brijeg. 

Tim povodom održana je konferencija za medije. Danijel Pranjić, šef stručnog štaba Slobode istakao je kako u ponedjeljak crveno-crne očekuje jedna od najvažnijih utakmica u sezoni. Cilj je ponoviti igru iz prethodnog domaćeg susreta na Tušnju i upisati nova tri boda koja bi timu mnogo značila u borbi za osptanak.

” Znamo šta nas čeka, bitna utakmica i nama i Širokom Brijegu. Igramo kući, imamo tri kola do kraja i ništa osim pobjede nas ne zadovoljava. Dobro je igramo u ponedjeljak, znat ćemo sve rezultate, ali ono što ja uvijek govorim je da je najbitniji teren. Nadam se da ćemo mi biti onakvi kakvi trebamo biti, kakvi smo bili protiv Tuzla City i na početku utakmice protiv Zrinjskog. Takvi trebamo biti protiv Širokog Brijega i sigurno da smo sa ta tri boda u borbi za opstanak do samog kraja. Naravno, moramo čekati druge rezultate, ali 80 posto stvari bi tada riješili. Sa dvije pobjede kući, sa 6 bodova, mislim da ćemo ispuniti naš cilj”, istakao je Danijel Pranjić šef stručnog štaba FK Sloboda.

Susret je najavio i prvotimac Slobode Eldar Mehmedović. Prisutnim medijima najavio je kako će svi koji dobiju minutažu u nadolazećoj utakmici dati svoj maksimum, kako bi došli do pobjede i obradovali navijače.

“U ponedjeljak nas očekuje teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe iz Širokog Brijega. Sigurno da posjeduju kvalitet što pokazuje i njihov plasman na tabeli. Vođeni su dobrim trenerom, alli mi ipak igramo domaću utakmicu, na našem stadionu i dosta toga se pitamo. Sigurno ko god izađe na teren da će dati svoj maksimum i da ćemo svi doprinijeti tome da slavimo u ponedjeljak. Ovom prilikom opet bih pozvao sve navijače da dođu i da nas podrže do novih bodova”, rekao je Eldar Mehmedović fudbaler FK Sloboda.

Stručni štab na raspolaganju će imati sve fudbalere osim povrijeđenog Husejinovića i kartoniranih Maksimovića i Delića. Susret Sloboda – Široki Brijeg igra se u ponedjeljak, 15. maja na Gradskom stadionu Tušanj u 17 sati. Pranjić i Mehmedović pozvali su navijače da u što većem broju dođu i kao u dosadašnjem dijelu prvenstva, budu njihov 12. igrač.

(FK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*