Dodijeljene tradicionalne nagrade Sarajevo Business Bridge: Džeko dobio priznanje kao brend ambasador i promotor BiH

Na Sarajevo Business Forumu danas je održana ceremonija dodijele tradicionalnih nagrada Sarajevo Business Bridge, a proslavljeni fudbaler Edin Džeko dobio je priznanje kao brend ambasador i promotor Bosne i Hercegovine, javlja Anadolija.

Nagrade su dodijelili direktor Sarajevo Business Foruma Dino Selimović i ministar Zlatko Mijatović.

“Ovo priznanje velika je čast za mene i moju porodicu. Gdje god smo živjeli, bilo u Češkoj, Njemačkoj, Engleskoj ili sada u Italiji, uvijek sam bio veoma ponosan na svoje korijene i spreman pomoći svojoj zemlji na bilo koji način. Zahvaljujem se žiriju i organizatorima Sarajevo Business Foruma što su prepoznali moj trud tokom godina na terenu, ali i van njega. Želim svima uspješan forum i nadam se da ću vidjeti mnoge investicije u mojoj domovini BiH u vremenu koje je pred nama”, rekao je Džeko u svom video obraćanju.

Nagradu “Posao godine” koja se dodjeljuje preduzećima koja posluju u regiji jugoistočne Evrope i koja su pokazala značajan rast dobio je STUDEN & CO Holding.

Nagradu “Poslodavac godine za mlade” za iznimnu predanost zapošljavanju, razvoju i zadržavanju mladih talenata dobila je kompanija KLIKA, dok je nagradu “Social Impact Award” ove godine dobila Ženska mentorska mreža/Women's Mentoring Network za iznimnu predanost u stvaranju pozitivnih promjena u svijetu.

Nagradu za “Poslovni potez godine” dobio je BH Tech Lab BH Telecoma za kreativan i napredan rad i doprinose održivom razvoju.

U srijedu je u Sarajevu svečano otvoren 12. Sarajevo Business Forum (SBF), međunarodna investicijska konferencija koja okuplja najveće poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

U naredna dva dana, Sarajevo Business Forum će biti mjesto gdje se poslovni lideri, investitori i stručnjaci susreću i razmjenjuju znanja, ideje i iskustva. Kroz brojne panele, prezentacije i razgovore, učesnici će imati priliku upoznati se s poslovnim mogućnostima i izazovima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu.

Ovogodišnji Forum će se fokusirati na ključne teme kao što su digitalizacija, inovacije, ekonomski rast i razvoj, investicije, te brojne infrastrukturne projekte.

Učesnici će imati priliku čuti renomirane stručnjake i govornike iz raznih industrija, koji će podijeliti svoja znanja, iskustva i najbolje prakse. Organizatori su potvrdili učešće više od 2.000 učesnika iz više od 50 zemalja svijeta i više od 200 akreditovanih novinara.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*