Izveden operativni zahvat mikrohirurške rekonstrukcije dojke

Operativni tim Klinike za plastičnu i maksiolofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla uspješno je izveo mikrohirurški operativni zahvat rekonstrukcije dojke sopstvenim tkivom sa trbuha.

Operativni mikrohirurški tretman rekonstrukcije dojke ljekari Klinike za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju su izveli samostalno, samo dvije sedmice nakon edukacijske posjete ljubljanskog stručnjaka dr. Petera Zormana.

Podsjećanja radi, dr. Zorman je tokom svog boravka u UKC Tuzla, sa operativnim timom Klinike za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju izveo operativni zahvat rekonstrukcije dojke pomoću sopstvenog tkiva. Pomenuti pristup pri rekonstrukciji dojke trenutno predstavlja zlatni standard u rekonstrukciji dojke i do sada se izvodio samo u Sloveniji.

“Veliko je zadovoljstvo kada umjeće i stručnost vaš tim pokaže vrhunskim razultatom kao direktnim pokazateljem usvojenog, a sve to zahvaljujući nesebičnim prenošenjem znanja i iskustva takvog jednog stručnjaka i kolege plastičnog hriruga kao što je to dr. Peter Zorman!” – izjavio je dr Halilbašić Emir, VD načelnik Klinike za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla.

Prema riječima dr. Eldara Brkića, spec. plastične i rekonstruktivne hirurgije, pomenuti operativni zahvati su vrlo kompleksni i apsolutno zahtjevaju kvalitetan i uigran tim hirurga koji će ne samo iznijeti pomenuti zahvat uspješno i do kraja, nego će biti u pripravnosti i promptno reagovati u slučaju potrebe za ranom revizijskom procedurom kojom bi se otklonile potencijalne komplikacije.

Kontinuiranim izvođenjem ovog vida rekonstrukcije dojke UKC Tuzla se postavlja na sami vrh zdravstvenih ustanova u regiji koji bi ponudili kompletan rekonstrukcijski program dojke.

(UKC Tuzla/RTV7)              

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*