Održan sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje zločina na Kapiji

U Gradskoj upravi Tuzle održan je radni sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje posvećeno sjećanju na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata. Sastanku su, pored gradonačelnika, Zijada Lugavića i predstavnika gradskih službi, prisustvovali predstavnici Koordinacionog savjeta predstavnika roditelja mladih poginulih na Kapiji 25. maja 1995. godine, te  predstavnici gradskih javnih preduzeća i ustanova, koji učestvuju u organizaciji komemorativnog obilježavanja, kao i predstavnici Policisjke uprave Tuzla. Na sastanku su dogovorene detaljne aktivnosti koje je potrebno provesti, kako bi se obezbijedili svi neophodni komunalni, tehnički i bezbjedonosni uslovi za dostojanstvenu realizaciju komemorativnog obilježavanja tragedije na Kapiji.

Komemorativno obilježavanje posvećeno sjećanju na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata, počet će u četvrtak,  25. maja u 9.30 sati, polaganjem vijenaca i cvijeća civilnim žrtvama na Slanoj banji, a u 11.00 sati predviđena je komemoracija i polaganje vijenaca i cvijeća na mjestu stradanja tuzlanske mladosti, na Kapiji. Tradicionalno, u 20.55 sati, na sami čin nemilog događaja, oglasit će se sirena.

Memorijalni centar Kapija će u četvrtak, 25.5.2023. biti otvoren za sve posjetioce do 22.00 sati.

Za sve građanke i građane Tuzle 25. maj je, i zauvijek će biti, Dan žalosti, te Gradska uprava, u saradnji sa roditeljima i porodicama žrtava zločina na Kapiji još od 1995. godine na dostojanstven način svakog 25. maja, u znak sjećanja na nevine žrtve zločina na Kapiji i sve civilne žrtve rata u Tuzli, organizuje komemorativno obilježavanje.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*