(VIDEO) U “Jutru u 7” o održanom atletskom Prvenstvu BiH za pionire i pionirke

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo BiH za pionire i pionirke. Na gradskom stadionu Tušanj u Tuzli, ovo prestižno takmičenje okupilo je više od 230 mladih sportista iz cijele zemlje, koji su se takmičili u različitim atletskim disciplinama.

Jedan od istaknutih klubova na ovom takmičenju bio je AK Sloboda Tehnograd Tuzla, čiji su sportisti postigli izvanredne rezultate. Ahmed Hodžić osvojio je bronzu na trci na 1000 metara, dok je Amna Musić zauzela četvrto mjesto u skoku udalj sa impresivnih 4.30 metara. Nažalost, postolje joj je izmaklo za samo jedan centimetar. Ostali članovi našeg tima također su se odlično borili: Ajna Nezirovac je zauzela sedmo mjesto u skoku udalj sa rezultatom od 4.09 metara, Naida Elezović je zauzela šesto mjesto u trci na 60 metara, a Vanja Beganović, Bećirović Amar, Ema Fejzić, Omar Hadžimehmedović, Melina Murgić, Anida Musić, Majra Paočić i Vedad Suljkanović su također uspješno nastupili na takmičenju.

Osim toga, stariji takmičari su također bili van konkurencije i postigli su izvrsne rezultate. Bakir Baković je ostvario zapažen rezultat na trci na 100 metara s vremenom od 11.14 sekundi, dok su Alija i Enes Džinić, Selver Pašić, Benjamin Mijatović, Azra Krajinović, Asja Beganović, Muhamed Hujdur, Adian Mešković i Armin Mehmedović također pokazali svoje atletske vještine.

Naredni vikend takmičare Slobode očekuje Kup BiH za cicibane, gdje će se naši mladi sportisti ponovno suočiti s izazovima i dati sve od sebe kako bi ostvarili sjajne rezultate.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*