U Bihaću klanjana dženaza – namaz i obavljen ukop tragično stradale Azre Spahić

Dženaza – namaz i ukop tragično stradale dvadesetpetogodišnje doktorice Azre Spahić obavljeni su danas na Gradskom mezarju Humci u Bihaću. Posljednjem ispraćaju, uz članove porodice i prijatelje, prisustvovali su i brojne kolege, te građani Bihaća i ostatka Bosne i Hercegovine.

Klanjanje dženaze – namaza predvodio je bihaćki imam Abdurahman ef. Osmanović, naglasivši „kako je uvijek najteže kada se na drugi svijet prate nevina i časno odgojena djeca, koja su svim svim svojim sugrađanima bila na ponos“.

“Kao da danas pratimo meleka, vjerujem da se svi tako osjećamo”, kazao je imam Osmanović.

Mlada Bišćanka tragično je stradala u petak navečer u Sarajevu, gdje je završila Medicinski fakultet i bila zaposlena. Nju i njene prijateljice, na obilježenom pješačkom prelazu, udario je automobil kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji Armin Berberović. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nakon obavljenih uviđajnih radnji, istog su lišili slobode jer je utvrđeno da je automobilom upravljao pod uticajem alkohola, neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita.

Uz izraze saučešća porodici u njihovoj boli i patnji, brojni građani Bihaća, Sarajeva i drugih bosanskohercegovačkih gradova u medijskim istupima i na društvenim mrežama posljednjih dana upozoravaju na važnost odgoja i rada s djecom, konstantnom razmišljanju o posljedicama vlastitih djela i ponašanja, odnosno maksimalnoj odgovornosti i pažnji u saobraćaju.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*