(VIDEO) Jučerašnje obilne padavine napravile probleme u Tuzli, civilna zaštita na terenu

Prema riječima Seada Mustajbašića komadanta jedinice u Civilnoj zaštiti Tuzla, obilne padavine u protekla 24 sata napravile probleme i u Tuzli. Veća količina padavina se očekuje i naredenih dana zbog čega su sve službe zaštite i spašavanja u pripravnosti a sve ekipe civilne zaštite su konstantno na terenu. Civilna zaštita će po prijavama građana izalazit na teren, kaže Mustajbašić i dodaje da su najveći uzrok plavljenja saobraćajnica začepljeni šahtovi.
Iz Civilne zaštite Grada Tuzle su zatražili pripravnost svih javnih preduzeća i gradskih službi narednih dana. Ističu da se prema prognozama FHMZ BiH očekuje nastavak padavina i u narednom periodu što može prouzrokovati pojavu bujičnih poplava.
Agencija za vodno područje rijeke Save za naredna tri dana prognozirala je vanredno hidrološko stanje i na području TK. Nove padavine mogu izazvati poplave bujičnog karaktera, klizišta i ugroziti živote ljudi, infrastrukturu, i druga materijalna dobra, pa je potrebno da sve službe, pravna lica, udruženja i organizacije u sistemu zaštite i spašavanja budu u pripravnosti za odgovor ukoliko nastanu određene opasnosti. Pripravnost se odnosi na period od 31.05. – 05.06.2023. godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*