Lufhansa će uručiti finansijsku pomoć porodicama poginulih

Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je da će porodicama poginulih u avionskoj nesreći na jugu Francuske dati finansijsku pomoć za troškove, u prvom redu putovanja, javlja Anadolu Agency (AA). Ovu informaciju je potvrdio glasnogovornik njemačke  kompanije Germanwings, koja se nalazi u vlasništvu Lufhanse. Kako su objavile novine Tagesspiegel, Lufthansa će porodicama poginulih finansijski pomoći kada su u pitanju troškovi koje imaju u vezi sa cijelom situacijom. Pomoć će iznositi 50.000 eura.

S druge strane, Ured federalnog vazduhoplovstva navodi da su ispitali dokumente kopilota Andreasa Lubitza. Službenik Ureda Holger Kasperski navodi da su završili sa pregledanjem dokumenata te da su saznanja usmeno prenijeli tužiocu.

Prema podacima Vlade pokrajine Sjeverni Ren Vestfalya, 17. aprila će u katedrali Keln biti održano odavanje počasti poginulim u avionskoj nesreći na državnom nivou.

Očekuje se da će odavanju počasti, između ostalih, prisustvovati njemački predsjednik Joachim Gauck i kancelarka Angela Merkel kao i predstavnici Francuske, Španije i drugih zemalja čiji su državljani bili žrtve u avionskoj nesreći.

Podsjetimo, Airbus A320 njemačke kompanije Germanwings, koja je u vlasništvu Lufhanse, pao je prije nekoliko dana na jugu Francuske tokom leta na relaciji Barcelona-Dusseldorf. U nesreći je život izgubilo svih 150 osoba koje su bile u avionu, među kojima su bila 144 putnika i 6 članova posade.

(Vijesti.ba/AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*