Baždarević: Zadovoljan sam pristupom igrača iako je bilo nervoze

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercgovine Mehemd Baždarević pobjedom nad selekcijom Andore započeo je svoj mandat na klupi “Zmajeva”.

Nakon dva nerješena rezulitata i isto toliko poraza, bh. tim se prvom pobjedom vratio u borbu za mjesta koja vode nastupu na EP-u.

Selektor Baždarević nakon utakmice kazao je da je najbitinije da se njegov tim vraća s tri boda “bez obzira što protivnik nije bio atraktivan”.

– Zadovoljan pristupom mojih igrača, koji su zaslužili pohvale iako je bilo malo nervoze. Psihički nije bilo lako jer znamo da je Andora napravila puno problema nekim selekcijama iako nemaju neku reputaciju. Ovakve utakmice je jako teško spremiti. Spremamo se sada za ono što nas dalje čeka u susretima kvalifikacija – izjavio je Baždarević.

On je dodao da je “dobra stvar da se u ekipi nije osjetio dolazak novih igrača”.

– To najveća zasluga momaka koji su tu godinama. Oni su nosioci svega onoga što se dešavalo. Osjeti se ozbiljan rad, vrlo je ugodno biti sa ovom ekipom. Mislim da su stariji igrači izuzetno dobro primili mlađe i da je to jedan veliki poen za nas – kazao je Baždarević.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*