Predstavnici Mjesne zajednice Par Selo na sastanku kod gradonačelnika Lugavića

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr. sc. Miralem Mulać, održali su sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Par Selo na kojem su razgovarali o projektima usmjerenim na razvoj tog područja.

Sastanak je održan s ciljem da se razmotre inicijative za poboljšanje infrastrukture, posebno u vezi s javnom rasvjetom i regulacijom saobraćaja sa postavljanjem saobraćajnih znakova kroz naselje Orašje a radi poboljšanja sigurnosti i regulacije saobraćaja u tom području. Tokom sastanka izražena je podrška ovom projektu te je naglašena važnost pravilne signalizacije za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Osim toga, razgovaralo se i o drugim projektima koji će doprinijeti razvoju područja ove mjesne zajednice. Posebna pažnja posvećena je sanaciji puta Prašnjići – Ilijaševići, koji je identificiran kao prioritetni projekt, te je pomoćnik gradonačelnika Mulać istakao da se ubrzo kreće i u realizaciju ovog projekta, kao i na unapređenju javne rasvjete. 

Planom rada Grada Tuzle u fazi je zamjena stare rasvjete led rasvjetom. Svi predloženi projekti pozitivno će utjecati na kvalitet života stanovnika Par Sela i pridonijet će razvoju grada Tuzle.

(RTv7/GU Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*