Isplata novčanih podrški za proizvodnju mlijeka

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva obradilo je zahtjeve za isplatu novčanih podrški za proizvodnju mlijeka za 4. kvartal prethodne godine za devet kantona koja su dostavila neophodnu dokumentaciju.

“U toku je obrada zahtjeva koje su službenici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kantona 10 dostavili Federalnom ministarstvu poljoprivrede početkom ove sedmice te će isti biti obrađen do kraja radne sedmice”, saopćili su iz FMPVŠ.

Osim toga, obrađeni su i zahtjevi iz pet kantona za prvi kvartal ove godine, a shodno dinamici obrade očekuje se da proces obrade bude završen u toku naredne sedmice.

“Apeliramo na kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade i dostavljanja zahtjeva u Federalno ministarstvo poljoprivrede kako bismo osigurali blagovremenu isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima. Federalno ministarstvo finansija već je započelo isplatu sredstava korisnicima, a očekujem da će sve biti završeno u toku naredne sedmice”, kazao je ministar Kemal Hrnjić.

U toku su obrade zahtjeva i isplate novčanih podrški za sve ostale vrste proizvodnji koje su završene do objave Programa.

(RTv7/Agroklub)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*