Servisne informacije za 11.juni – Kiša uzrokovala probleme, intervenisale gotovo sve službe

Ovo su servisne informacije za protekla 24 sata:

Prema informacijama koje smo dobili u MUP-u TK, u protekla 24 javni red i mir narušen sedam puta, evidentirano je izvršenje dva krivična djela. Vozači su na saobraćajnicama našeg kantona prouzrokovali 13 saobraćajnih nesreća, u kojima je pet osoba lakše povrijeđeno, a za tri osobe ljekari nisu izjasnili o stepenu nezgoda. Policajci su, takođe, radili i na osiguravanju, tačnije obustavljanju saobraćaja na putnom pravcu Tuzla – Zvornik, gdje je obilna kiša uslovila izlijevanje rijeka i potoka iz korita.

Dežurni vatrogasci gasili su dva požara na elektroinstalacijama: u ulici Zmaja od Bosne i 3.Tuzlanske brigade. Imali su i dvije tehničke intervencije, odnosno pružali su pomoć pri uklanjanju nanosa sa saobraćajnice u Solini, gdje je obilna kiša stvorila velike probleme, te je jedno vrijeme i saobraćaj bio obustavljen.

U Službi Hitne medicinske pomoći pružili su 193 zdravstvene usluge.

Iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla su saopštili da su bez vode naselja Bare i Požarnica. Ekipe će danas raditi na detektovanju i otklanjanju kvara. Ostali korisnici imaju vodu bez prekida.

Radnici Komunalca obavljaju sve poslove planirane programom rada. Osim toga, sinoć su intervenisali na čišćenju saobraćajnica u naselju Solina.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*