Nestabilno vrijeme i u narednim danima

U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne po kotlinama centralne i istočne Bosne magla ili niska naoblaka.

Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 30 stepeni. 

U srijedu, 14. juna jutro u većem dijelu zemlje pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i tokom noći kiša i pljuskovi sa grmljavinom se očekuju širom zemlje. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni. 

Oblačno vrijeme s kišom očekuje se u četvrtak, 15. juna. Obilne padavine se očekuju u Hercegovini, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Krajini. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 22 stepena.

U petak, 16. juna bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavine u Hercegovini, a prema kraju dana ili tokom noći i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočnim. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*