Predsjedništvo BiH: Bećirović traži izdvajanje interventnih sredstava za nevremenom pogođenu Sapnu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je u proceduru zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se iz budžetskih rezervi Vijeća ministara BiH izdvojila sredstva za sanaciju šteta izazvanih poplavama na području općine Sapna, prenosi Anadolija.

“Obzirom na velike materijalne štete nastale na području općine Sapna izazvane poplavama, nužno je da Vijeće ministara BiH hitno odobri interventna sredstva iz budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu u iznosu od 100.000 KM za općinu Sapna, a sa ciljem pomoći u sanaciji nastalih šteta“, navedeno je u Bećirovićevom zahtjevu.

Bećirović je predložio da Predsjedništvo BiH na toj sjednici zaduži Vijeće ministara BiH da izdvoji potrebna sredstva. Zahtjev za sjednicu uputio je predsjedavajućoj i članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović i Željku Komšiću, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Danas je održana i 20. vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je jednoglasno usvojen prijedlog zaključka za pomoć u sanaciji šteta izazvanih olujnim nevremenom na području općine Teočak, a koji je uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirović.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*