Na području Prnjavora aktivno 20 klizišta

Na području Prnjavora, nakon obilnih padavina, voda je ušla u deset stambenih i dva poslovna objekta, a aktivirano je i 20 klizišta, podaci su nadležnih službi i gradskih vlasti.

U gradskom Štabu Civilne zaštite Srni je rečeno da su zaplavljena naselja Ratkovac, Bare, Donja Ilova i Omladinsko naselje.

Iz gradskog Štaba Civilne zaštite potvrdili su da je normalizovan saobraćaj nakon povlačenja vode na magistralnom putu Prnjavor-Banjaluka u Ratkovcu i regionalnom Prnjavor-Srbac u Donjoj Ilovi.

Gradonačelnik Darko Tomaš istakao je da je, nakon obilnih padavina, aktivirano je 20 klizišta na području Prnjavora i najavio da će se hitno pristupiti sanaciji.

On je Facebook profilu naveo da su klizišta aktivirana u mjesnim područjima Kojin Han, Crkvena, Čivčije, Kokori, Skakavci, Vršani i Šarinci.

“Hitno ćemo izraditi projekat i pristupiti sanaciji. Trenutno imamo ugovor za sanaciju klizišta na putnom pravcu prvog reda kroz Čivčije u ukupnoj vrijednosti od 186.300 KM” , navodi se u saopštenju gradonačelnika Tomaša. 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*