U Gradskoj upravi održan sastanak Gradskog štaba civilne zaštite Tuzla

U Gradskoj upravi Tuzla održan je sastanak Gradskog štaba civilne zaštite Tuzla na kojem se razgovaralo o najavljenim vremenskim prilikama i stanju na području grada. Naime, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u narednom periodu očekuje se nastavak padavina, što može prouzrokovati pojavu bujičnih poplava. Agencija za vodno područje rijeke Save za period 15.06. do 18.06.2023. godine, odnosno za naredna 3 dana, prognozirala je vanredno hidrološko stanje i na području Tuzlanskog kantona. Nove padavine mogu izazvati poplave bujičnog karaktera, klizišta i ugroziti živote ljudi, infrastrukturu i druga materijalna dobra, pa su sve operativne snage zaštite i spašavanja u fazi pripravnosti za operativno djelovanje.

Komandant štaba, Zijad Lugavić, istakao je važnost poduzimanja preventivnih mjera kako bi se zaštitili građani i obezbjedila njihova sigurnost i imovina. U tu svrhu, traženo je da sve službe zaštite i spašavanja, kao i javna komunalna preduzeća budu u stanju pripravnosti, kao i svi članovi Gradskog štaba civilne zaštite, a radi brzog i efikasnog reagiranja u slučaju potrebe.

Gradski štab civilne zaštite Tuzla apelira na građane da prate upute i preporuke nadležnih tijela. Važno je da se pridržavaju mjera opreza i da poduzmu sve potrebne korake kako bi se smanjio rizik od poplava i eventualnih nepredviđenih situacija.

Uz pravovremene reakcije, koordinaciju svih relevantnih službi i aktivno sudjelovanje građana, Gradski štab civilne zaštite Tuzla ima za cilj minimizirati moguće negativne posljedice koje bi padavine mogle izazvati na području grada.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*