Bitku za život izgubila i druga djevojka povrijeđena u nesreći koju je izazvao Berberović

Alma Suljić (26), djevojka koja je zadobila opasne povrede po život u nesreći na Marijin Dvoru, preminula je noćas na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevo.

Ovu su potvrdili i  iz JU Dom zdravlja Zenica u kojem je radila.

“Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu preminula je u 26-oj godini naša dr. Alma Suljić, gdje se lječila nakon teških povreda koje je zadobila u saobraćnoj nesreći koja se desila u Sarajevu dana 26.05.2023. godine.
Sa velikom tugom, menadžment i zaposlenici JU „Dom zdravlja“ Zenica upućuju posljedni pozdrav našoj dr. Almi Suljić i iskreno saučešće njenoj porodici. Dr. Alma Suljić radila je u Službi za zdravstvenu zaštitu djece i njen prerani i tragični odlazak veliki je gubitak za JU „Dom zdravlja“ Zenica i za naše pacijente.”

Alma je bila u kritičnom stanju i pod budnim nadzorom ljekara na KCUS-u, ali nije uspjela izdržati nakon teških povreda koje joj je automobilom nanio Berberović te je sinoć preminula.

Alma Suljić je također bila doktorica, poput Azre Spahić, doktorice koja je preminula kada se dogodila nesreća 26. maja. Alma Suljić je iz Sarajeva, a bila je uposlenica Doma zdravlja Zenica.

Podsjetimo, Azra Spahić je 26. maja 2023. poginula u saobraćanoj nesreći kada ju je udarilo vozilo kojim je upravljao Armin Berberović.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*