Fejzić: Sve je spremno za obilježavanje 28.godišnjice genocida u Srebrenici

U Memorijalnom centru “Potočari – Srebrenica” danas je održan završni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Zaštićene zone UN-a“ Srebrenica.

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida Hamdija Fejzić kaže da su na sastanku razmatrani izvještaji predsjednika pododbora o aktivnostima na pripremi obilježavanja godišnjice.

– Na dnevnom redu su bili izvještaji pododbora, uglavnom sve je spremno za obilježavanje 28.godišnjice genocida. Danas smo usvojili i konačan program za obilježavanje 28. godišnjice genocida  – kazao je Fejzić.

Fejzić je podsjetio  javnost da je dosad identifikovano 30 žrtava genocida koji će 11. jula ove godine svoj konačan smiraj pronaći u mezarju Memorijalnog centra “Potočari”.

Predsjednik Pododbora “Marš mira 2023” Suljo Čakanović kaže da pripreme idu po planiranoj dinamici.

–  Trasa “Marša mira 2023” neće biti izmijenjena, ostat će ista. Najizazovnija trasa Buljim i Buljimski potoci je prohodna i ostale aktivnosti će biti urađene do 5. jula. Dosad je prijavljeno više od 1.800 učesnika i mogu reći da sam zadovoljan brojem, jer veliki broj učesnika dođe u Nezuk na dan polaska. Očekujemo do četiri hiljade učesnika “Marša mira” – kazao je Čakanović.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*