Gradonačelniku Lugaviću uručena kartica počasnog člana Udruženja pripadnika policije ‘91- ‘95 „4. April“ Tuzla

Upravni odbor Udruženja pripadnika policije ’91-’95 “4. April” Tuzla proglasio je gradonačelnika Grada Tuzle, dr.sc. Zijada Lugavića počasnim članom Udruženja, čime su priznali njegov doprinos zajednici i podršku koju pruža ovom udruženju, te je danas, u prostorijama Gradske uprave, predsjednik Udruženja Zahid Selimbašić gradonačelniku uručio člansku karticu, kazavši da je ovo priznanje samo jedan mali znak zahvalnosti za njegovu saradnju i angažman.

Gradonačelnik Lugavić je izrazio veliko zadovoljstvo i čast primanjem članske kartice ovog udruženja  jer ima duboko poštovanje prema  policajcima koji su se hrabro borili za odbranu i oslobođenje Tuzle i cijele Bosne i Hercegovine. Naglasio je njihovu hrabrost, predanost i žrtvovanje, te obećao da će i dalje podržavati njihove ciljeve i raditi na unapređenju sigurnosti i kvalitete života svih građana. Istaknuvši njihovu važnost, zahvalio se Udruženju na priznanju, te je kazao:”Velika mi je čast biti dio ovog uglednog udruženja, čiji su članovi hrabro služili tokom agresije na našu Bosnu i Hercegovinu i borili se za odbranu i oslobođenje Tuzle”.

Udruženje “4. April” Tuzla okuplja bivše pripadnike policije koji su služili u periodu od 1991. do 1995. godine, tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, s ciljem očuvanja sjećanja na te teške godine, ali i promicanje vrijednosti mira i pravde u društvu.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*