Dragan Bursać: “Tuzla je grad u kojem se osjećam kao svoj na svome!” (VIDEO)

Dragan Bursać, bosanskohercegovački novinar i kolumnista. Rođen 1975. u Bihaću. Osnovnu školu završio je u Bosanskom Petrovcu, gdje je odrastao.

Profesor filozofije. Radio na Radio Banjaluci.

Kao novinar i kolumnista saradjivao sa BUKA portalom. Trenutno radi kao stalni kolumnista na portalu Al Jazeera Balkans, Radio Sarajevo i portalu Autonomija.

Dobitnik je značajnog broja nagrada za novinarski rad.

Rad i opus je fokusiran na teme ratnih zlocina na podrucju bivse Jugoslavije, suocavanje sa prosloscu, humanost u ratu.

Autor je knjige  “PTSP Spomenar” koja je postala regionalna knjiga, velikog odijeka i uspjeha kako čitalacke publike tako i knjizevnih kritičara.

Knjiga kratkih priča fokusira se na period autorovog odrastanja, period rata 1992-1995 i period nakon rata sve do sadasnjosti.

Knjiga PTSP Spomenar je transgeneracijska, opominjujuca i duboko antiratna i kao takva nastavlja da zivi svoje vec trece izdanje.

Autor je I knjige “Čekajući Dylan Doga u Srebrenici”. To je knjiga kolumni napisanih u periodu od 2007-2020. I fokurisa se na tri segmenta: humanost u ratu, djeca žrtve rata i nepresudjeni ratni zločini 92-95.

Dragan Bursać živi i radi u Banjaluci.

U organizaciji Udruženja zrakoplovaca Zračni most, u Tuzli je održana promocija knjiga I druženje sa ovim vrsnim novinarom I kolumnistom.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*