(VIDEO) Mnogi građani traže “spas” od visokih temperatura u Panonskim jezerima

Prema najavama meteorologa i narednih dana očekuje sunčano vrijeme sa izrazito visokim temperaturama.

U utorak, 18.07.2023., sunčano vrijeme, u Bosni uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

U srijedu, 19.07.2023., veći dio dana će preovladavati pretežno sunčano i vruće. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jači pljuskovi su najizgledniji tokom noći na četvrtak u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.

U četvrtak, 20.07.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jači pljuskovi se očekuju u jutarnjim satima, s tim što slabijih lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje od 34 do 38°C.

U petak, 21.07.2023., u Bosni umjerena naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje od 34 do 37°C.

Toplo vrijeme, veliki broj građana Tuzle ali i turista, koriste da osvježenje potraže na Panonskim jezerima u Tuzli, što je naš kamerman, Mladen Hamović i zabilježio ovog ponedjeljka u video razglednici.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*