Večeras završni koncert ovogodišnje internacionalne Sedmice gitare u Tuzli

Vrijeme je za posljednji koncert u okviru ovogodišnje internacionalne Sedmice gitare u Tuzli, kada će učesnici imati priliku predstaviti se publici i pokazati naučeno u proteklim danima. Učesnici su gitaristi iz različitih dijelova BiH i regiona, koji su dobili priliku da tokom ljeta rade sa vrhunskim profesorima gitare iz Europe. Riječ je o učenicima osnovnih i srednjih muzičkih škola, studentima ali i onima koji se gitarom bave iz hobija te sviranje gitare žele usavršiti, među kojima su i stariji učesnici.

Tokom cijele ovogodišnje Sedmice gitare učesnici su prisustvovali intenzivnim radionicama u vidu individualne i grupne nastave, mogao se čuti i orkestar gitara, uživali su u svakodnevnom skupnom vježbanju, ali i u slobodnim aktivnostima kada su upoznavali grad i posjećivali različita mjesta. 

Završni koncert će biti održan u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla s početkom u 19.00 sati, ulaz je besplatan i svi su dobrodošli.

Podsjećamo, u četvrtak je održan treći koncert kada je pred tuzlanskom publikom nastupio Tal Hurwitz (Njemačka/Izrael/Poljska).

Sve se održava uz podršku zlatnih sponzora Sparkasse Bank d.d. BiH i Njemačke ambasade u Sarajevu, pokrovitelja manifestacije Grada Tuzle – Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, Turističke zajednice Grada Tuzle, Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, te prijatelja manifestacije NLB Banke, Javne ustanove Centar za kulturu Tuzla, Poljske ambasade u Sarajevu, Mono Digitala, Kuće plamena mira i Grand Hotela Tuzla.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*