In memoriam: Dr. Zlatko (Franje) Unger

U Tuzli je u 82. godini preminuo dr. Zlatko (Franje) Unger, istaknuti intelektualac, doktor tehnoloških nauka, bivši Šef inspekcijskih službi općine Tuzla, tokom rata komandir ratne policijske stanice Mosnik CSJB Tuzla.

Zbog bolesti je dugi niz godina poveo kao žitelj Doma penzionera.

Tokom radne karijere, bio je profesor na Tehnološkom fakultetu u Tuzli, te vrsni stručnjak iz oblasti hemijskog inžinjerstva, radeći kao djelatnik Instituta za hemijsko inžinjerstvo kombinata “Sodaso” (IHI).

Tokom rata je kao dobrovoljac bio angažovan kao starješina u rezervnom sastavu policije CSJB Tuzla, te kao komandir Ratne policijske stanice Mosnik.

Nakon rata imenovan je za pomoćnika općinskog načelnika za inspekcijske poslove, gdje je ostao do penzionisanja.

Bio je aktivan društveno-politički i sportski radnik. Među ostalim, bio je istaknuti član tuzlanskih šahovskih klubova i sudionik brojnih turnira u Tuzli i BiH.

Dr. Ungera ćemo se sjećati kao veoma stručnog, angažovanog, veselog, neumornog i vrlo principijelnog čovjeka u svakoj sferi posla koji je obavljao.

Posljednji ispraćaj obavit će se u ponedjeljak, 24. jula 2023. godine, ispred Komemorativnog centra u Tuzli (od 15,15 – 15,45 sati), dok će se ukop obaviti na Ateističkom groblju Trnovac, također u Tuzli.

(Tuzla live)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*