Podrška iz budžeta FBiH za kapitalne investicije i strukturalne reforme u TK

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o raspodjeli dijela sredstava po Ugovoru o dodjeli podrške iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine od 10. juna 2022. godine. Riječ je o podršci budžeta FBiH koja postoji već četiri godine.

Obaveza Tuzlanskog kantona je da pola sredstava uloži u kapitalne investicije, a polovinu za strukturalne reforme te da ispoštuje rokove, inače se sredstva vraćaju FBiH. S tim u vezi danas je donesena i Odluka o usvajanju izmjena i dopuna Plana investiranja dodjeljenih sredstava za kapitalne investicije.

Vlada TK donijela je i Odluku o raspodjeli dijela sredstava po Ugovoru o dodjeli podrške iz Budžeta Federacije BiH za strukturalne reforme, kao i Odluku o raspodjeli dijela sredstava po Ugovoru o dodjeli podrške iz Budžeta Federacije BiH za finansiranje/sufinansiranje infrastrukturnih projekata.

Na današnjoj sjednici, kantonalna Vlada donijela je i Odluku o izmjeni Odluke o Pozitivnoj listi lijekova Tuzlanskog kantona. 

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivaće se od 01.08.2023. godine i objaviti u Službenim novinama TK. 

Iako se sa primjenom trebalo početi 26.07.2023. godine, zbog potrebe za usklađivanjem postojećih cijena sa izmjenama, ostavljen je prelazni rok pa se Odluka primjenjuje od 01.08.2023. godine.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*