Održana Skupština Fudbalskog kluba “Sloboda”

U Tuzli je u srijedu, 26. jula 2023. godine u prostorijama SKPC Mejdan održana Redovna skupština Fudbalskog kluba “Sloboda” Tuzla na kojoj su izabrani novi članovi i rukovodstvo najvišeg klupskog tijela.

Dosadašnjeg predsjednika Skupštine gospodina Ninu Džambića naslijedio je gospodin Aleksandar Jović dok je umjesto dosadašnjeg potpredsjednika gospodina Emira Muratbegovića izabran gospodin Neim Husić. Skupština je također dopunjena sa novim članovima i to: Nermin ČOLIĆ, Nebojša TOMIĆ, Nedim ARNAUTOVIĆ, Mario LOVRIĆ, Mirsad OVČINA, Almir ŠEĆKANOVIĆ, Mirsad HUSANOVIĆ, Burhan LIMANI, Fuad MEŠANOVIĆ, Nedžad ALJKOVIĆ, Nedžad BIJESOVIĆ, Isak MEMIŠEVIĆ, Omar RADONČIĆ, Sanel MAŠIĆ, Nermin MUJANOVIĆ, Denis MUHAREMAGIĆ, Zlatan FAZLIĆ, Eldar BAJRIĆ, Jasmin RAHMANOVIĆ, Sanel MAŠIĆ, Rusmir HUSAGIĆ, Almir ZULIĆ, Nerim TUZLAK, Gordan ISABEGOVIC, Emir FAZLOVIĆ, Adnan OMEROVIĆ, Saša ARNAUTOVIĆ i Jasmin BEŠLAGIĆ. 

Novoformirana Skupština radiće na principu plaćanja članstva na mjesečnom nivou, što do sada nije bio slučaj u ovakvim oblicima organizacije skupštine. Članarina u klupskoj skupštini iznosiće 100,00 KM po članu skupštine mjesečno. Osim toga, sadašnji model skupštine zamjenio je prijašnji model koji je zasnovan na principu upravljačkih prava te se sa ponosom može reći da je Sloboda vraćena građanima Tuzle i svim njenim navijačima. 

“Želimo naglasiti da je ranija skupštinska struktura iskazala razumijevanje shvativši neophodnost promjene modela te se u korist kluba odrekla i poklonila svoja upravljačka prava. U cilju što boljeg informisanja javnosti želimo istaći da ovaj saziv skupštine čine osobe mlađe i srednje životne dobi koji su dokazani prijatelji našeg kluba. Tendencija je da najviše klupsko tijelo postane dinamičnije i odgovori na potrebe kluba na dnevnoj bazi, za razliku od većine skupština u proteklim sazivima koje su se sastajale uglavnom kada je bila potreba da se ispune minimalni zakonom propisani rokovi ili kada se klub nalazio u kriznim situacijama”, rekao je novoizabrani predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba “Sloboda”. 

Važno je dodati da se prilikom popune skupštinskih mjesta vodilo računa da u ovom tijelu budu zastupljeni članovi svih udruženja i skupina koji gravitiraju prema FK Sloboda. Članovima novoformirane Skupštine se obratio predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla gospodin Senad Mujkanović, a sa sjednice je poslana jasna i nedvosmislena poruka – Ekspresan povratak u Premijer ligu primarni je cilj svih klupskih struktura.

(FK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*