Danas nastavak i nova sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

 

U Sarajevu će danas biti nastavljena ranije započeta sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Delegati treba da se izjasne o zaključcima predloženim nakon što su ranije razmotrili informaciju o stanju prava boračke populacije u Federaciji BiH, s osvrtom na dosadašnju primjenu aktuelnog zakona koji nalaže reviziju korisnika boračko-invalidske zaštite.

Po donošenju zaključaka, započet će nova sjednica Doma naroda a za njen dnevni red je predložen set antikoruptivnih zakona, upućenih u procedure iz Federalne vlade.

U ovom setu su predložene izmjene krivičnog zakonodavstva i dopuna Zakona o sudovima u FBiH, zatim predloženi zakoni o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u FBiH te o oduzimanju nezakonito stečene imovine.

U najavljenom dnevnom redu za tu sjednicu  je i odluka o imenovanju sutkinje Mirjane Čučković u Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa u Ustavnom sudu FBiH.

Delegati bi, između ostalog, trebali razmatrati Strateški plan razvoja i organiziranja Službe Parlamenta FBiH za period 2014.- 2016. godine te Prijedlog odluke o Zajedničkoj službi Parlamenta FBiH, čiji je predlagač Zakonodavnopravna komisija Predstavničkog doma.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.