Igor Kazić i Evald Krnić pobjednici skokova sa Starog mosta

Pobjednici tradicionalnih 457. visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru ove godine su Igor Kazić iz Mostara i Evald Krnić iz Crne Gore.

Kazić je osvojio maksimalne bodove u disciplini skokova na noge, a Krnić u skokovima na glavu popularne mostarske laste.

Iza Kazića u disciplini skokova na noge završili su Emel Tiro i Harun Bajgorić, na drugom odnosno trećem mjestu.

U skokovima na glavu drugo mjesto je zauzeo mostarski skakač Ahmet Stupac kome je ovo prvi nastup, a Mostarci od njega očekuju da bude nova mostarska lasta. Treće mjesto je osvojio Dino Bajrić iz Sarajeva.

Skakači iz cijele regije takmičili su se u dvije discipline, u dvije serije – skokovi na noge i skokovi na glavu, tradicionalnu mostarsku lastu. Ukupno su prijavljena 33 skakača, od toga 15 na noge i 18 na glavu.

Žiri koji je ocjenjivao skakače činili su veterani skakači, koji su sudjelovali u višegodišnjim natjecanjima i osvajali nagrade, u sastavu Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogičević.

Na platou ispod Starog mosta usprkos vrućinama ovaj događaj uživo pratilo je veliki broj gledaoca, koji su došli iz različitih krajeva svijeta, ali i brojne domaće, regionalne i svjetske medijske kuće.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*