Vlada FBiH usvojila program rada za period do 2026. godine, razriješena Uprava Elektroprivrede BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine održala je danas sjednicu na kojoj je, između ostalog, usvojen program rada do 2026. godine. Također, bilo je i odluka koje su se ticale kadrovskih pitanja, konkretno u Elektroprivredi BiH.

Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Nerin Dizdar saopćio je nakon sjednice da je Vlada FBiH usvojila program rada Vlade FBiH do 2026. godine

Dokument o programu rada vlade u naredne tri godine je sačinilo svako ministarstvo koje je iskazalo svoje prioritete, a dokument će biti dostupan na zvaničnoj stranici Vlade FBiH.

Ministar pravde FBiH Vedran Škobić kratko je rekao koje sve odredbe je njegovo ministarstvo potvrdilo u programu rada vlade. Između ostalog, sadrži program implementacije odredbi Ustavnog suda BiH, potom sve one zakone koji će osnažiti borbu protiv korupcije te reformu javne uprave.

Ministar energije, rudarstva i industrije rekao je da je na sjednici bilo riječi o kadrovskim pitanjima, konkretno Elektroprivredi BiH. Time je smijenjen direktor Admir Andelija.

“Vlada FBiH je prihvatila odluku o razrješenju Upravnog odbora i imenovala vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede BiH”, kazao je Lakić i dodao da će imena direktora te ostalih članova upravnog odbora biti poznata nešto kasnije, uz saopćenje o cjelokupnoj današnjoj sjednici Vlade FBiH.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*