Srbac: Vučić se sastao sa Dodikom i Cvijanovićkom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas Srbac zajedno sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom. Tom prilikom je najavio nastavak ulaganja u ovaj entitet koji se bori sa finansijskom krizom.

Dodik i Vučić su se danas prvo sastali sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u manastiru Osovica u Srpcu nakon čega su se uputili ka vrtiću čiju izgradnju je finansirala Srbija.

Na press konferenciji povodom ove investicije, predstavnici vlasti u Srpcu su se zahvalili Vučiću te su pomenuta “dva naroda sa dvije strane rijeke Drine” na šta je Vučić odmah replicirao kazavši da je to “jedan narod s dvije strane rijeke Drine”.

“Jovičiću, rekao si maloprije dva naroda s dvije strane rijeke – jedan je narod samo sa dvije strane rijeke Drine. To su nam inače radili decenijama uvijek se trudili napraviti dva naroda od jednog. Treba poštovati integritet, ali ne trebamo se odreći toga da pripadamo istom rodu, imamo isti jezik, isto pismo i istu vjeru”, rekao je.

Ponovio je da će Srbija uvijek poštovati međunarodno javno pravo misleći na to da je BiH država, a RS entitet unutar te države, ali ističe da se nikada neće odreći svog naroda.

“Nikada više neće biti blokada na Drini niti sklanjanja glave u stranu kada je riječ o položaju našeg naroda”, rekao je.

Dotakao se i finansijske krize u RS-u najavivši pomoć Srbije, a tvrdi da su u planu udari na taj entitet kako bi se dokazalo da on ne može opstati.

“Ekonomska situacija u uslovima ratnih sukoba u Ukrajini i uz sve ove velike političke pritiske nije jednostavna. Mi ćemo dati koliko god možemo još značajniju ekonomsku podršku u budućnosti RS-u, jer ono što znamo je da će to biti glavni udari, da se pokaže da RS ne može da opstane i da je potrebno neko drugi spolja da ne znam šta učini. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u RS i u tome niko ne može da nas spriječi niti može da nas spriječi da poštujući BiH volimo RS. Mi nemamo ništa protiv toga ako neko drugi hoće u Srbiji da pomaže Bošnjacima, mi smo radosni da oni svoje objekte nazivaju Bosna i Hercegovina, a neki drugi hrvatskim, samo nek ulažu u Srbiju”, poručio je Vučić.

(Klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*