Šešelj zapalio zastavu Hrvatske

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je dobio odluku Žalbenog vijeća Tribunala u Hagu, te je kao “jasnu poruku” Hrvatskoj zapalio zastavu te zemlje.
Šešelj je novinarima na platou ispred Palate, gde će svjedočiti u procesu koji se vodi protiv njegovog zamjenika Nemanje Šarovića zbog paljenja zastave SAD 2012, rekao je da je odluku Žalbenog vijeća primio danas prije podne i ponovio da se neće dobrovoljno vratiti u pritvorsku jedinicu Tribunala.
“Ponašaću se kao i do sada, kada sam došao rekao sam da se neću dobrovoljno vratiti i ostajem pri toj odluci – SNS režim se obradovao ali je na mukama da tu odluku sprovede, a ja hoću da oni budu na što većim mukama” rekao je Šešelj.

Komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića da ga neće nasilno hapsiti, Šešelj je rekao da nema hapšenja koje nije nasilno i dodao da će ukoliko do toga dođe pružati pasivni otpor.

On je pojasnio da to znači da neće sarađivati, da će sjesti i da će onda morati da ga nose do aerodroma Nikola Tesla.

Lider SRS je dodao i da sada čeka odluku Pretresnog vijeća, a dolazak na suđenje Šaroviću iskoristio je, kako je rekao, da odgovori državi Hrvatskoj, čiji ga funkcioneri mjesecima napadaju.
“Ali izgleda da oni nisu vrijedni odgovora jer kao da su udareni topuzom u glavu, Milanović, Pusić…Došao sam da uputim jasnu poruku hrvatskoj ustaškoj državi i da spalim njenu zastavu”, rekao je Šešelj praćen uzvicima okupljenih radikala: “Vučiću ustašo”.

U sud je danas došao, naveo je, kako bi u procesu koji se vodi protiv Nemanje Šarovića posvjedočio da je on dao nalog “da se zapale zastave NATO, EU, SAD i nepostojeće države Kosovo”, te da su članovi stranke taj nalog morali da izvrše inače bi svi disciplinski odgovarali.

Radikali koji se nalaze ispred Suda nose stranačke zastave i skandiraju lideru SRS “Šešelju – vojvodo” , “Ne damo te vojvodo” …

U Višem sudu u Beogradu zakazano je suđenje zamjeniku predsjednika Srpske radikalne stranke Nemanji Šaroviću zbog paljenja zastave SAD na protestu održanom u novembru 2012. godine povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*