Žrtva nasilja Dušica Vučiću: Zapamtite ovo lice, moj život je u vašim rukama

Dušica Sremčević, žena heroj koja je ustala protiv nasilja od bivšeg supruga M. B. iz Kraljeva, obratila se na jučerašnjim protestima “Srbija protiv nasilja”. Njen emotivni govor dirnuo je sve, a uputila je i apel predsjedniku i premijerki Srbije, Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić: “Zapamtite ovo lice, moj život je u vašim rukama.”

Krajem prošle godine Dušicu je bivši suprug sačekao na ulazu zgrade i tada je brutalno pretukao. Tom prilikom, njoj su polomljeni zubi, zadobila je povrede glave, a nasilnik je za ovo svirepo djelo dobio mizernu kaznu i na kraju je samo tri mjeseca proveo iza rešetaka, piše nova.rs.

Ističe da je i dalje u strahu.

„Ja? Pa nisam dobro, ne znam šta će biti sa tim čovekom dalje, zasad imam informaciju da je u pritvoru mesec dana, ali za dalje će se videti. Sada je, naravno, još više iznerviran i šta će iz svega ovoga proizaći je misterija“, kazala je Dušica.

Naglašava da je za prethodno djelo njen suprug „nagrađen“ sa tri mjeseca zatvora, nakon čega je bio još mjesec dana u kućnom zatvoru, a potom i na slobodi, te je logičan slijed događa da će nasilnik samo nastaviti po starom.

U potresnoj ispovijesti za Nova.rs, Dušica je ranije ispričala da je njena agonija počela čim se udala, ali da nije imala hrabrosti da se razvede i prijavi slučaj.

Do napada na nju došlo je prošle godine, nakon što je bivši suprug insistirao da vidi dijete u periodu koje mu nije sudski predviđeno, a ona je to odbila jer je mlađi sin morao da uči za školu. Kobnog dana kada se napad desio, sin ju je pozvao jer je otac insistirao da se vidi s djetetom. Ona je napustila poslovni sastanak i uputila se kući, a nasilnik ju je čekao kod zgrade, i tada nasrnuo na nju. Udarao je, a nakon što se onesvijestila, nastavio je da je udara i potom pobjegao.

Dušica pretpostavlja da je pomislio da ju je ubio.

Osnovni sud u Kraljevu, osudio ga je na 10 mjeseci zatvora, ali je tu odluku preinačio Viši sud koji je smanjio na šest mjeseci. Epilog je bio sljedeći – nasilnik je tri mjeseca proveo iza rešetaka, mjesec dana u kućnom zatvoru, da bi potom bio pušten na uslovnu slobodu.

Nove prijetnje su počele jula ove godine, kada je nesrećna žena zatražila nadoknadu štete, nakon čega joj je bivši suprug poručio preko desetogodišnjeg sina da će je ubiti. Cijeli slučaj je prijavila policiji, a kako pomaka nije bilo i iz straha od supruga, Dušica je odlučila da pomoć i zaštitu potraži u medijima.

„Sinu je u telefonskom razgovoru rekao da će ostati bez oba roditelja, ako ja ne povučem tužbu. Rekao je da će za pravdu da ubije 20 ljudi i da robija 40 godina zatvora ako treba, a ja sam odmah otišla u policiju i prijavila ga“, rekla je Dušica.

Nakon burne reakcije javnosti na jezivi slučaj, nasilnik je prvobitno priveden i određena mu je zabrana prilaska i komunikacije do 48 sati za sa bivšom suprugom i djecom, nakon čega je mjera produžena, a potom je i preinačena u pritvor.

Dušica se jučer obratila na protestima: “Šta će biti nakon tih trideset dana? Da li će da ga puste, da li će ponovo da ga osude, da li će njegova advokatica da izdejstvuje tri meseca za njega ili ću ja ceo život u ovoj zemlji živeti u strahu da će da me ubije, da će da ubije moju decu i još dvadeset ljudi. Imam poruku za predsednika Vučića i premijerku Brnabić, pošto kažu da u ovoj zemlji funkcioniše sve, da dobro zapamte ovo lice jer je moj život u njihovim rukama. Ne želim da ikad više iko prođe ovo što sam ja.”

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*