Bećiragić zabrinut za regularnost turnira: Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati na fer način

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u poljskim Gliwicama protiv domaće selekcije Poljske rezultatom 85:76, te će u posljednjem kolu tražiti prolaz u polufinale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

“Odigrali smo tešku utakmicu. Izuzetno loše smo igrali u napadu, loše smo šutirali, što nas je dovelo u paniku i nismo mogli podnijeti pritisak, Poljaci su ostavljali naša krila same, šutirali smo katastrofalno”, rekao je Bećiragić nakon utakmice.

Bećiragić je svjestan da ni pobjeda u posljednjem kolu protiv Mađarske ne garantuje prolazak u polufinale jer bi se u slučaju pobjede Portugala protiv Poljske i našeg trijumfa nad Mađarskom gledala koš razlika između Poljaka, Portugalaca i nas.

“Čestitam Poljacima, sad se zaista sve zakomplikovalo i sve se može desiti. Nadam se da će Poljaci i Portugalci odigrati na fer način, a nadam se da ćemo mi protiv Mađarske odigrati puno bolje i plasirati se u polufinale. Nadam se da ćemo mi i Poljaci proći dalje i da ćemo igrati u finalu, a onda ćemo igrati puno bolje protiv njih”, rekao je selektor BiH.

Susreta protiv Mađarske naši košarkaši igraju u srijedu u 21 sat, dok će Poljaci i Portugalci svoj susret odigrati u 18 sati.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*