Težak vikend za Armina Mujkanovića na Tari

Proteklog vikenda, na Tari je vožena deseta trka u sklopu FIA CEZ šampionata na brdskim stazama. Na trci se pojavilo preko pedeset takmičara iz Srbije, Crne Gore, Bugarske, Albanije i Bosne i Hercegovine. Među njima, našao se i Armin Mujkanović iz Tuzle kojem je ova trka bila jedna od ključnih za potvrdu titule u grupi 1. Vikend je krenuo uobičajeno. Tuzlanski automobilist je odvezao treninge u jednom odmjerenom i sigurnom tempu, upoznavajući karakteristike staze i ponašanje automobila. Treninge je završio na prvom mjestu u svojoj grupi, iako je imao još dosta prostora za ubrzanje na zvaničnoj trci.

“Zadovoljan sam postignutim. Nismo ništa posebno radili, sve funkcioniše onako kako bismo željeli. Jedna mirna subota na koju smo već navikli ove sezone i nadam se da ćemo sutra dovršiti posao po običaju.”, izjavio je Mujkanović po završenim treninzima. Nedjelja je ipak donijela dramu koju niko nije očekivao, a Mujkanovića je značajno uzdrmala u pohodu na titulu CEZ prvaka. Nakon odlične prve vožnje, Mujkanović je u drugoj vožnji stigao tek do prvog harta na stazi kada je motor njegove Honde Integre otkazao poslušnost i označio kraj takmičenja za Tuzlaka.

“Ostao sam bez riječi. Auto koji je bio oličenje pouzdanosti, danas me izdao kada definitivno nije trebao. Ipak, nije sve tako crno, mislim da ništa nije izgubljeno. I dalje imam “zdravu” prednost u svojoj grupi, a spremili smo i plan B za Cazin. Uradit ćemo sve kako bismo već ovoga vikenda na Krajiškoj Zmiji stavili tačku na CEZ sezonu i ostvarili najveći uspjeh u karijeri.”

Što se tiče Integre, izvjesno je da je sezona za nju i definitivno gotova: “Nakon kvara u Splitu, mislio sam da je to to. Sve je djelovalo izgubljeno, međutim to je bila banalnost, u odnosu na ovo. Otvorili smo motor i vidjeli sve – doslovno je neupotrebljiv. Integra je veoma rijedak auto, rijetki su dijelovi, a i oni koji su dostupni su papreno skupi. Za nju je sezona gotova, ali definitivno moramo detaljno razraditi plan šta u 2024. s njom i kako dalje.”, zaključio je Mujkanović koji je ovaj “udarac” već zaboravio i okrenuo se potpuno nastupu u Cazinu koji ga čeka već ovog vikenda na slavnoj stazi “Krajiška Zmija”.

(Press A.M./RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*