Danas radno – konsultativni sastanak Vijeća ministara BiH

Radno – konsultativni sastanak novog saziva Vijeća ministara (VM) Bosne i Hercegovine najavljen je za danas u Sarajevu. Biće to prilika za međusobno upoznavanje ministara, te za dogovor o programu rada.

Iz VM je saopćeno da se današnji sastanak voditi predsjedavajući Denis Zvizdić. On je jučer izjavio kako će prva zvanična sjednica ministarskog vijeća biti održana u narednim danima.

Zvizdić nakon potvrđivanja imenovanja rekao je da će prvi zadatak Vijeća ministara BiH biti izrada socio – ekonomske reformske agende i prateće aktivnosti kao što su program rada, budžet institucija BiH, priprema za realiziranje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te početak rada na definiranju efikasnijeg mehanizma koordinacije.

On je najavio da će prvih 100 dana rada Vijeće ministara BiH “potrošiti” na utvrđivanje programa rada i realiziranje svih programskih ciljeva i aktivnosti koje je naveo u ekspozeu, odnosno iniciranje tih aktivnosti.

Prema riječima Denisa Zvizdića, među prioritetima je izrada prijedloga budžeta institucija BiH koji će u brzoj i dinamičnoj proceduri biti upućen na usvajanje, te rad na svim aktivnostima koje spadaju u nadležnosti ministarstava koja čine Vijeće ministara BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*