Regionalna likovna kolonija „Slovenci u Tuzli 2023“

Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla ove godine organizuje 9. Regionalnu likovnu koloniju „Slovenci u Tuzli 2023“ u okviru projekta „Dani slovenačke kulture u Tuzli“. Likovna kolonija će se održavati u prostorijama BKC-a Tuzla u periodu od 21. – 27.08.2023. u sklopu „Ljeta u Tuzli“.

Ovogodišnja likovna kolonija okupit će 13 akademskih i amaterskih slikara, koji nam dolaze iz raznih dijelova BiH, Slovenije i regiona.

Kao i prethodnih godina biće održana radionica za mlade umjetnike, učenike osnovnih škola iz Tuzle. Kroz ove radionice želimo omogućiti mladim talentima da stvaraju u kreativnom ambijentu uz motivaciju i savjete iskusnih slikara.

Likovnu koloniju ćemo zaključiti izložbom nastalih slikarskih djela u subotu, 26.08.2023. u prostorijama BKC-a sa početkom u 19 sati. Ove godine izložba će imati prodajno-humanitarni karakter, a prikupljena sredstva će biti uplaćena na račune humanitarnih organizacija koje će se pobrinuti da pomoć stigne do najugroženijih dijelova R. Slovenije pogođenih nedavnim katastrofalnim poplavama.

Projekat 9. regionalne likovne kolonije se realizuje uz podršku Ureda R. Slovenije za Slovence po svijetu, Grada Tuzla i Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*