Košarkaši BiH izgubili od Poljske i ostali bez kvalifikacija za Olimpijske igre

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doživjela poraz od Poljske rezultatom 76:72 u finalu pretkvalifikacija za plasman u kvalifikacije Olimpijskih igrara koji se naredne godine igraju u Parizu.

Tokom cijele utakmice viđena je prava rezultatska klackalica. Ekipe su se konstantno smjenjivale u vodstvu, a na kraju su više razloga za slavlje imali domaći košarkaši.

O tome koliko je meč bio izjednačen svjedoči i činjenica da prednost ni jednog tima, niti u jednom momentu, nije bila veća od šest poena.

I u ovoj utakmici kao i u onoj iz grupne faze velike probleme nam je pravio Sokolowski koji nam je danas ubacio 16 poena.

Na odmor se otišlo minimalnom prednošću Poljaka 40:39, da bi u nastavku ekipe nastavile u istom ritmu.

Igralo se koš za koš, a sredinom četvrte četvrtine smo poveli četiri razlike i činilo se da ćemo susret mirno privesti kraju, no domaći su se nekako uspjeli vratiti i susret uvući u novu dramu.

Na kraju su Poljaci bili ti koji su imali više koncentracije i sreće da dođu do ove velike pobjede.

Aleksandar Lazić je danas bio naš najbolji košarkaš sa 16 koševa. Dobru su dobru rolu odigrali Atić sa 15, te Nurkić sa 11 postignutih poena. Musa je potpuno zakazao sa svega 10 koševa.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine tako je ostala bez kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji će se održati narednog ljeta.

Tu će 24 selekcije pokušati se izboriti za četiri posljednje pozicije koje vode na Olimpijske igre u Parizu.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*