Stanje na putevima u BiH

S obzirom da je i za danas najavljen izrazito topao dan, molimo vozače koji voze na dužim relacijama da svaka 2 sata naprave kraću pauzu i da unose dovoljne količine vode u organizam. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Radovi na polaganju završnog sloja asfalta danas će se izvoditi na putnom pravcu Bihać-Kamenica, zbog čega će u vremenu od 07 do 19 sati saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od pekare As do skretanja za Vraca), zbog čega će se svakim danom (osim nedjelje) saobraćati usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 20 minuta.

BIHAMK

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*