(Video) Ove godine povećan broj upisanih mališana u JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete” Tuzla

Od 1. septembra 2023. godine počinje nova pedagoška godina. Upisi su završeni, ugovori su potpisani, administrativni dio se privodi kraju, izjavila je za RTV7 Sanja Karić, direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete” Tuzla. Ove godine je povećan broj mališana upisanih u odnosu na prethodne godine, tako da je otvaranje ranije planiranog, novog obdaništa Zvjezdica u Solini svakako dobrodošlo, dodala je Karić.

Djeca u vrtićima borave, igraju se i uče kroz igru, a sve u skladu sa Cjelovitim razvojnim programom predškolskog odgoja i obrazovanja koji utvrđuje obim i sadržaj odgojno-obrazovnog rada, program njege, zdravstvene i socijalne zaštite djece predškolske dobi od šest mjeseci do šest godina.

Odgajatelji svakodnevno brinu da organizacija rada i planirane aktivnosti u vrtiću/odgojnoj grupi kod djece potiču znatiželju, inicijativu, govorno-jezičke i socijalne vještine, samostalnost u radu, razvoj motorike, osjećaj sigurnosti kao i razvoj pozitivne slike o sebi i drugima.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*