Zbog štrajka glumaca i scenarista odgođena premijera nastavka ‘Dine’

Nastavak naučno-fantastičnog filma Denisa Villeneuvea trebao je biti premijerno prikazan 3. novembra, ali će umjesto toga stići u bioskope 15. marta naredne godine.

Kompanija Warner Bros. je odlučila pričekati da glumačka ekipa promovira nastavak filma Dina koji je nagrađen Oscarom 2021. godine (EPA)

Premijera nastavka filma Dina (Dune: Part Two), jednog od najočekivanijih filmova ove jeseni, odgođena je za narednu godinu zbog štrajka glumaca i scenarista.

Nastavak naučno-fantastičnog filma Denisa Villeneuvea trebao je biti premijerno prikazan 3. novembra, ali će umjesto toga stići u bioskope 15. marta naredne godine, prenio je AP.

Kompanija Warner Bros. je odlučila pričekati da glumačka ekipa promovira nastavak filma Dina koji je nagrađen Oscarom 2021. godine.

U drugom dijelu filma glume Timothee Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Austin Butler, Florence Pugh i Lea Seydoux.

Udruženje filmskih glumaca i Američka federacija televizijskih i radijskih umjetnika zamolili su svoje članove da ne promoviraju studijske filmove tokom obustave rada, podsjeća Tanjug.

(Al Jazeera)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*