Koncerti legendarnog Neše Galije 30. septembra u Tuzli

Publiku koja uživa u dobrom, starom rock&rollu zasigurno će obradovati informacija da niz izuzetno uspješnih koncerata u našoj zemlji u septembru nastavlja legendarni Neša Galija, frontman grupe koja na muzičkoj sceni traje već 47 godina.

Jesen u znaku velikih hitova poput “Dodirni me”, “Stare trube”, “Još uvek sanjam”, “Digni ruku”, Tuzla će, sa Nešom Galijom i gitaristom Goranom Vičetićem, doživjeti 30. septembra kroz acoustic rock&roll šou u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona.

Inače, Galija je jedan od najtrajnijih rock&roll sastava u regionu, osnovan 1976. godine, kada je Nenad Milosavljević Neša, već tada poznat kao kantautor i samostalni muzičar (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio rock grupu za učešće u pozorišnoj predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša.

Početak je to fantastične karijere tokom koje je Galija odsvirala bezbroj koncerata i neponovljivih hitova, te objavila 15 studijskih, jedan uživo i šest kompilacijskih albuma.

Dva vrhunska virtuoza i neponovljiv glas Neše Galije garantuju fantastičan koncert za koji će se sa sigurnošću tražiti karta više.

Ulaznice za koncert Neše Galije su u prodaji svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati u Biletarnici BKC TK.

Sve dodatne informacije i rezervacije zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona 035/282-296.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*