FK Sloboda:Projekat “Zlatna karika”

Uprava kluba je danas održala sastanak u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom  Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima, te predstavnicima SD Sloboda Tuzla. Tema sastanka je bila trenutno stanje u FK Sloboda Tuzla i prezentacija Nacrta projekta ”Zlatna karika”.

Na osnovu trenutne situacije u FK SLOBODA, sadašnja Uprava kluba koju vodi predsjednik Azmir Husić odlučila ja izraditi Nacrt projekta kako vidi klub do njegove ”Platinaste” godine 2019. i  proslave 100-tog rođendana. Poučeni iskustvom nakon ulaska u Premijer ligu BIH, na osnovu naslijeđenog i trenutnog stanja, opšti je zaključak da je ponuđeni PROJEKT ”ZLATNA KARIKA” jedini pravi način da klub postane stabilan i cijenjen u BiH i Europskim okvirima.

Zašto ”ZLATNA KARIKA”?

Zbog vezanog perioda od 4 godine sa zaključkom u Zlatnoj 2019. godini.

Upravo ovih dana, paralelno sa takmičarskim dijelom u Premijer ligi BiH, Klub je predao i svu potrebnu dokumentaciju za Licencu N/F saveza BiH za sezonu 2015/16, jer su sigurni da će i iduću sezonu biti dio elitnog takmičenja naše države.

Predsjednik Azmir Husić je preuzimanjem kluba 14.02.2013. godine zaustavio njegov pad u ponor, da bi trijumfalno bio izboren povratak u Premijer ligu BIH 31.05.2014. godine, uz maksimalnu podršku Grada Tuzle, Gradskog vijeća i Gradonačelnika Jasmina Imamovića.

Projekat ”ZLATNA KARIKA” se sastoji od: UEFA modela kluba, Europa CVA, Reprogram dugova i financijska stabilizacije kluba i proslava 100-tog rođendana kluba.

Do kraja aprila će se završiti reprogram svih financijskih obaveza FK Sloboda, u maju održavanje nove Skupštine koja treba da usvoji ovaj projekat i potvrdi reizbor predsjednika Husića na period 2015-2019, koji će sa novom Upravom kluba realizirati sve postavljene ciljeve u ovom projektu.Riječ je o financijskoj stabilizaciji   kluba,nastavak izgradnje infrastrukture  stadiona Tušanj, te poduzeti sve neophodno  da se Klub uvrsti u Evropska takmičenja 2017/2018 i 2018/2019.

Generalni cilj projekta je stvoriti stabilan klub po regulama FIFA/UEFA, za  budućnost i za prosperitet generacija koje dolaze, napraviti klub koji više nikad neće doći u lošu situaciju sa temeljima za novi ciklus od 4 godine – 2019/2023.

(fk sloboda/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*