Lana Pudar je prvakinja svijeta u juniorskoj konkurenciji

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastavila je s odličnim rezultatima i danas je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Izraelski grad Netanya domaćin je Svjetskog juniorskog prvenstva za plivače i plivačice, a tu BiH nastupa s troje predstavnika. Naravno, najviše se očekuje od Lane Pudar, a uz nju, tu su i Iman Avdić te Kenan Dračić.

Pudar je jutros odradila sjajan nastup u polufinalu na 200 metara delfin, a sada je u velikom finalu ostvarila novi uspjeh i osvojila zlatnu medalju s vremenom 2:07.20.

Naša fantastična plivačica ostavila je konkurenciju daleko iza sebe. Druga je bila Bella Grant iz Australije s vremenom 2:08.97, dok je treća Italijanka Paola Borrelli s vremenom 2:10.89.

To je već treće veliko takmičenje za sjajnu mladu Mostarku ovoga ljeta, nakon što je izdominirala na Evropskom juniorskom prvenstvu, gdje je osvojila sve tri zlatne medalje, te dva odlična nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Uz našu Lanu Pudar, koja je nastupila u petoj stazi, u finalu su se još takmičile i Paola Borrrelli (Italija), Bailey Hartman (SAD), Hannah Bellard (SAD), Bella Grant (Australija), Clare Watson (Kanada), Doyeon Kim (Južna Koreja) i Jessica Cole (Australija).

Vođa našeg tima na Svjetskom juniorskom prvenstvu je Damir Đedović, treneri su Goran Grahovac i Evelin Avdić, a fizioterapeut je Miodrag Ranđelović.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*