I dalje se pomjera zemlja na području Tuzle

Operativni centar Civilne zaštite Tuzla u protekla 24 sata zabilježio je dvije prijave građana o pokretanju klizišta, i to na području MZ Pasci i u Vukovarskoj ulici. O svemu je obavještena Civilna zaštita, čije ekipe će obići teren i utvrditi da li se radi o pokretanju starih ili novih klizišta.

Kantonalna uprava Civilne zaštite u svom izvještaju o stanju na području Tuzlanskog kantona navodi da je jučer stručni tim za monitoring klizišta grada Tuzle izvršio obilazak više prijavljenih lokacija od strane građana, te konstatovao da je došlo do aktiviranja jednog novog i pokretanja većih masa u zoni tri stara klizišta na slijedećim lokacijama:
– MZ Gornja Tuzla, Kovačica do br. 108., aktivirano novo klizište na poljoprivrednom zemljištu 200 x 50, gdje je ugrožen jedan stambeni objekat,
– reaktivirano klizište u naselju Kolovrat u MZ Slavinovići, koje ugrožava dva stambena objekta,
– reaktivirano klizište u naselju Dragčin, MZ Gornja Tuzla na poljoprivrednom zemljištu gdje je uništen jedan pomoćni objekat (štala) i ugrožen dalekovodni stub,
– reaktivirano klizište na dionici puta u naselju Svojtina u MZ Dokanj, prijeti potpunom prekidanju puta koji vodi prema dva naseljena objekta.

I u općini Srebrenik zabilježena su pomjeranja zemlje.

U protekla 24h operativnom centru CZ Srebrenik prijavljeno je ukupno 7 novih klizišta i to:
1.Tri klizišta u M.Z Podorašje, 15 duluma obradivog zemljista kao i 5 duluma voćnjaka.
2.Dva klizišta u G.Tinji,ugrožen jedan stambeni objekat,10 duluma obradivog zemljišta i 120 stabala voćnjaka.
3.Slijeganje terena oko stambenog objekta u G.Tinji.
4.Klizište M.Z Bare,ugroženo 10 duluma obradivog zemljišta.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*