Gradonačelnik Lugavić upriličio prijem za Nedžada Salkovića

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, danas je primio istaknutog sugrađanina, Nedžada Salkovića, najpoznatijeg bosanskohercegovačkog interpretatora sevdalinke. Susret u Gradskoj upravi, bio je prilika i za razgovor o obilježavanju 80. godišnjice Dana oslobođenja Tuzle u Drugom svjetskom ratu i svečanosti koja će biti upriličena u povodu 2.oktobra, historijskog događaja za grad Tuzlu i njegove stanovnike.

Gradonačelnik Lugavić zahvalio se Nedžadu Salkoviću na njegovom doprinosu kulturnom nasljeđu grada Tuzle i cijele zemlje, ističući iznimno umjetničko djelo koje je pružio tokom ovih godina. Za svoj umjetnički rad, tokom više od šest decenija karijere, Nedžad Salković je dobio brojne umjetničke nagrade i društvena priznanja, među kojima je Plaketa Grada Tuzle, koja mu je dodijeljena 2.10.2018. godine, za izniman doprinos očuvanju kulturnog naslijeđa i promociju grada Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Nedžad Salković, izrazio je svoje poštovanje i ponovio svoju privrženost I ljubav prema Tuzli, te je istaknuo svoju čast što će biti dio obilježavanja veoma važne godišnjice oslobođenja Tuzle kako bi se sačuvala historija i kultura ovog prelijepog grada. Obilježavanje 80 godina od Dana oslobođenja Tuzle bit će poseban događaj za sve građane Tuzle, a susret između gradonačelnika Lugavića i Nedžada Salkovića dao je značaj ovom događaju.

Grad Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*