Incidenti na sjeveru Srbije “isključivo među migrantskom populacijom”

Načelnik Uprave direkcije policije MUP-a Srbije Ivica Ivković kazao je u srijedu kako se incidenti na sjeveru Srbije događaju “isključivo među migrantskom populacijom”, odnosno između krijumčarskih grupa.

Prema njegovim riječima, policija je jučer osim kod Subotice, Kikinde i Sombora gdje je pronašla 371 neregularnog migranta i tri automatske i jednu poluautomatsku pušku, akciju provela i u Beogradu, Šapcu i Pirotu, te da je ukupno 619 neregularnih migranata sprovedeno u prihvatne centre.

“Sama činjenica da smo pronašli oružje ne govori da su svi migranti opasni. Tu se radi o krijumčarskim grupama, čiji je osnovni zadatak da osobe koje dolaze u Srbiju prebace u zemlje Europske unije”, rekao je Ivković za Radioteleviziju Srbije.

Ivković je istasknuo da u Srbiju najviše migranata dolazi iz Sirije, Pakistana i Afganistana, a u prethodnom razdoblju je povećan priliv građana Turske, pa je tako samo u kolovozu otkriveno 4.680 turskih državljana.

Također kazao je kako se najviše migranata krije u šumi kod Subotice, nedaleko od granice s Mađarskom, te dodao kako se ona prostire na površini od 6.800 hektara.

Subotička policija je u prethodnom razdoblju provjeravala 200 taksi vozila zbog sumnje da su prevozili migrante na sjever Srbije i oduzela 43 vozila zbog kršenja propisa, a kontrolirala je više od 40 hotela i hostela i podnijela 16 prekršajnih i četiri kaznene prijave.

Trenutačno u deset srbijanskih gradova postoji 18 prihvatnih centra za migrante u kojim je smješteno 3.236 migranata, kazao je Ivković te dodao da je situacija pod kontrolom.


(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*