Muška ekipa STK Kreka pobjedom otvorila novu sezonu Premijer lige BiH

Protekle subote u okviru muške Premijer lige BiH u stonom tenisu, ekipa STK KREKA Tuzla je slavila sa ubjedljvih 4:0 protiv STK BANJA LUKA. Pored toga što gostujuća ekipa nije nastupala u najjačoj postavi ne treba umanjiti značaj ove pobjede jer su gosti iz Banja Luke prošle sezone završili kao viceprvaci muške Premijer lige BiH i bili finalisti Kupa BIH.

Domaća ekipa je nastupala u sastavu: Gutić Edin, Isabegović Amar, Fazlić Kerim, Muratović Adi, predvođeni trenerom Goranom Rajčićem.

Rezulati po mečevima su glasili:

Gutić Edin- Puzigaća Pavle 3:0

Fazlić Kerim- Eminović Haris 3:2

Isabegović Amar- Mujičić Anes 3:1

Dubl: Gutić/Isabegović- Puzigaća/Mujičić 3:0.

Nakon odličnog starta ove sezone ekipu “Kreke” za dvije sedmice u okviru trećeg i četvrtog kola,  očekuju dva neizvjesna i zanimljiva gostovanja protiv STK VITEZ i STK CM (obje ekipe iz Viteza) gdje će igrači “Kreke” pokušati doći do novih pobjeda. U drugom kolu ekipa STK KREKA je slobodna.

Naredni vikend predstoji međunarodno prvenstvo u stonom tenisu u Zenici pod nazivom ZENICA OPEN gdje se očekuje nastup velikog broja igrača iz ovog kluba od najmlađih do kategorija seniora u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Kada je ženska Premijer liga u pitanju “krečanke” koje su se preko ljeta vrijedno pripremale, sezonu počinju na domaćem terenu dočekujući ekipu STK VITEZ. Igračice STK KREKA su prošle sezone završile Premijer ligu na trećem mjestu dok su izborile finale kupa BiH i završile kao drugoplasirane, tako da im predstoji jedna izazovna sezona gdje će pokušati ostavriti što bolji rezulat.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*